Före/Under/Efter

Som ni säkert vet vid det här laget så har jag och Joel en vadslagning där den som rakar/ansar skägget först förlorar. Vi kan väl inte påstå att det står någon enorm summa på spel utan vinsten är endast en pizza för vinnaren. Eftersom både jag och Joel är ytterst principfasta människor så är egentligen pizzan en struntsak utan det är prestigen som är viktig. Att förlora mot Joel är något som jag vägrar att göra och jag kommer hellre att se ut som ett lummigt skogstroll innan jag ger upp.

Mitt problem i tävlingen är att jag har en ytterst ojämn skäggväxt. Det fungerar fint som skepparkrans, då ser det rätt mäktigt ut. Nackdelen är mustaschen och området mellan hakan och mustaschen, ni vet, där i mungipan. Där saknar jag totalt hårväxt, vilket betyder att jag får mustasch med skepparkrans. Ge mig en pipa och en matroshatt så ska ni få se på den värsta sjöbusen i sju kyrksocknar! Som om det inte vore nog med glesbebyggt skägg så lider jag även av att mustaschen är blekare än mina armar efter en hel sommar. Av någon jävla anledning har jag mörkt hår, mörkt skägg men ljus mustasch.

För att råda bot på min albino-mustasch fick jag för mig att färga skiten, men då måste även ögonbrynen färgas för att inte bryta helt mot mönstret. Sagt och gjort – jag och Skarre drog på stan idag och inhandlade en del saker. Svängde in på H&M för att hitta någon lämplig färg. Jag var säker på att man inte skulle ha hårfärg till skägget. Jag vet även att det finns en speciell färg för att färga ögonbryn och tänkte att denna passar bra till skägg med. Hittade ingen färg och letade upp en expedit som kunde hjälpa mig. Eftersom jag, i vissa fall, är sjukt fjantig och inte gärna erkänner för en expedit att färgen är till mig så hittade jag på en nödlögn. Det gick sådär.

Jag: Hej, tjejen skulle ha någon färg för ögonbrynen.
Expedit: (Ler glatt och vänligt) Okej, vilken färg vill hon ha?
Jag: Öh… Brun. Mörk alltså. Ja, nästan svart. Du vet, brun-svart.
Expedit: (Ler ungefär så mycket så att munnen går till öronen) Vilken färg har hon på ögonbrynen?
Jag: (Inser att jag gjort bort bort mig) Öh… alltså… Ljusa? Du vet… öh, man ser ju aldrig ögonbrynen för hon sminkar sig jämt…
Expedit: (Tittar lite tveksamt på mig) Är de blonda? Eller mörka? Eller röda?
Jag: (Försöker komma på vad jag själv har för färg innan jag svarar) Ja, alltså… De är… jag vet inte, men hon vill ha samma brunfärg som på ditt hår.
(Längre tystnad uppstår och expediten tittar yttest tveksamt på mig)
Expedit: Okej, men den här är bra, det blir mörkt av den.
Jag: (Nästan rycker den ur handen på henne och börjar känna mig fjantig då min lögn uppenbarligen var genomskådad) Okej, tack ska du ha, hej då!

Åkte hem och blandade ihop röran och tja, jag var förstås tvungen att dokumentera hela händelseförloppet…

 

Den klassiska före-bilden tätt följt med en under processen-bild. Någonstans i mitten av färgningen när jag såg på denna bild tänkte jag bara att ”vad fan har jag gett mig in på, och varför?”

 

En för- och under processenbild måste givetvis följas upp av minst två stycken efterbilder. 

Sådär, då var det klart för denna gången. Vad tycks? Gjorde jag ett klokt val eller skulle jag ha kört på en blond mustasch? Jag är själv rätt ovan men med tanke på hur det såg ut under själva processen måste jag säga att jag blev överraskad av resultatet – på ett positivt sätt. Fast när tävlingen är över lär mustaschen ryka hur som helst.

4 reaktioner till “Före/Under/Efter

  1. Jag var lite skeptisk, och ännu mer när jag såg ”under”-bilden, men jag måste medge att det blev bra!

  2. va fan ser sjukt mycket bättre ut, jag skulle odla skägg och färga om jag var du, (just for men) har skäggfärger som är sjukt bra. kolla in google eller gents.se eller lyko.se eller nått. grymt mannen starkt jobbat.

Kommentarer inaktiverade.