En sådan där morgon

Vaknade okristligt tidigt av att väckarklockan skrek på mig. Försökte öppna ena ögat, men det var mer eller mindre omöjligt. All min muskulatur i ögonlocket hade förtvinats till oigenkännlighet under natten. Testade att öppna det andra ögat men resultatet var detsamma. Vände mig på mage och började flaxa med armar och ben för att jag inte skulle somna om och försova mig i väntan på att ögonen skulle gå att öppna. En sådan morgon, ni vet.

Relativt snart lyckades jag blinka. Såg att mobilen lyste och eftersom jag är den mest nyfikna personen jag känner så sträckte jag mig efter den. Jag fick precis ett SMS och bestämde mig, i ett slags koma-liknande tillstånd, att författa ett svar. Sedan flaxade jag vidare i sängen. Det skulle bli en sådan där morgon, ni vet.

Släpade mig till duschen och kände hur vattnet rann över min kropp och jag var en hårsmån ifrån att meddela jobbet att jag startar dagen hemifrån. Någonstans där rann det över för mig och jag började istället sjunga på Hasse Anderssons mästerverk ”Änglahund”. Det kan jag lova er, ni har aldrig hört den sången i all sin prakt om ni inte hört när en nyvaken norrlänning försöker sjunga den på skånska. Och det var då jag bestämde mig hur dagen skulle utvecklas… Det blev en sådan morgon, ni vet.

Dagen blir, som bekant, vare sig bättre eller sämre än vad man gör den till och ens egna personliga inställning är A och O. Istället för att gnälla på sömnbrist och övergrönjävliga väckarklockor så kan man göra något åt saken. Sagt och gjort, jag bestämde mig för att försöka söka ögonkontakt med så många människor som möjligt på väg till jobbet samt le och säga hej. För att göra människor lite glada nu när snön har fallit sådär lagom mycket så det knakar under skorna. Jag gillar det förvisso, men min erfarenhet säger mig att merparten av Göteborgarna skyr snön som Digerdöden. Och då kan det ju vara fint med lite trevligt bemötande, tänkte jag. Jag mötte en snubbe i min egen ålder strax utanför mitt hus ålder och satte planen i verket. Jag mötte hans blick, log och sa hej. Han tittade på mig och sa ”Vad fan vill du?”

Det är en sådan där morgon, ni vet…

2 reaktioner till “En sådan där morgon

Kommentarer inaktiverade.