Kulturella skillnader

Hela debattklimatet i Sverige är rätt löjligt och det känns som att politikerna lever längre och längre från verkligheten. Varenda politiker, utom SD, pratar sig varm om mångkulturen (eller åtminstone, har gjort fram tills nyligen). Det är därför lite intressant att endast fem av Riksdagens 349 riksdagsledamöter bor i ett utsatt område*. Jag kan knappast vara ensam om att vara av uppfattningen att en klar majoritet av människor som talar varmt om mångkulturen gör allt för att själva undvika att bo i dessa områden. Det är inte så konstigt att man talar gott om mångkulturen och man pratar om exotiska danssätt, maträtter och annat positivt när man inte själv behöver bo i de utanförskapsområdena som skapas pga värdelös integration. Tänk efter själva. Henrik Schyffert, Zara Larsson, Åsa Romson och din granne/vän som talar så varmt om detta fenomen… Hur många av dessa bor i något av dessa områden? Och de som bor där, skulle de välja att bo där om de fritt fick välja? Knappast, en ytterst liten del skulle frivilligt välja att bosätta sig där.

Det här är dock inga nyheter utan alla som har granskat och ifrågasatt detta känner till det här sedan länge. Det nya är att nu börjar allmänheten, och inte bara de kritiska granskarna, få upp ögonen för detta. Det märks främst genom att man läser lokala nyhetstidningar och inte skräp som Aftonslasket eller Ex-pressen. Ta till exempel denna artikel från Dalarnas Tidning från igår. Samma dag säger vår excellente statsminister att det inte finns någon koppling mellan de ökade sexuella trakasserierna och invandringen. Man kan inte annat än att ta sig för pannan! Det är ingen hemlighet att kvinnosynen i MENA-länderna skiljer sig markant från det västerländska sättet. Istället får man höra svammel som att det inte finns några kulturella skillnader mellan män. Yeah, verkligheten håller med. Kvinnorna i Köln håller säkert också med. Även männen från dessa länder säger själva att det är chockartat att se hur västerländska kvinnor beter sig.

Jag är fullt medveten om att sexuella trakasserier förekommer även hos västerländska män. Skillnaden är dock att de 1) är psykiskt störda eller 2) vet om att de gör fel. Här anser sig männen ha rätt att göra det, och det är en väsentlig skillnad. Vi har problem med sexuella trakasserier, absolut. Det betyder dock inte att vi ska blunda för eller ursäkta detta beteende med att ”det finns faktiskt svenska män som gör så också…” Vad är det för jävla försvarstal? Försöker man normalisera detta eller vad är grejen?

*=Artikeln har några år på nacken, men inte mycket har ändrats. Dock var detta den bästa sammanfattningen jag hittade.

3 reaktioner till “Kulturella skillnader

  1. Visst finns det kulturella skillnader. Jag förstår att det är lika svårt för människor från MENA-länderna att anpassa sig till vår kultur, som det vore för oss att anpassa oss till deras. Det tar tid. Samtidigt tänker jag att en nyckel till integration är just att de inser att de behöver göra det för att minska risken för konflikter.

    Som du kanske vet har Piteå Havsbad köpts upp av ett dotterbolag till Student Consulting och blivit en flyktingförläggning (förutom under sommartid). Det blir ju en stor utmaning att få allt att fungera, särskilt med tanke på folks negativa reaktioner. Herregud, så mycket dumt som sägs… I alla fall, i en i övrigt rätt ”oinformerad” insändare i PT skrev två SD-politiker att tafsandet på äventyrsbadet kommer att öka. Nu förstår jag varifrån de fick det. Hoppas att Migrationsverket kommer att jobba för att förebygga att sådant händer…

  2. Håller med dig fullt ut. Det är mycket glädjande att se att många personer frivilligt anmäler sig till de här kurserna. Läste om Pite Havsbad och följer utvecklingen med stort intresse. Kul att SD-politiker i Pite använder rankvist.se som källa, förresten. Skämt åsido, vore kul att veta vad Migrationsverket har för idéer för att förhindra det. Eller kommunen, eller vem ansvaret nu ligger på.

    PS! Hallå, har du hackat mitt system? Tanken är att alla som kommenterar ska få en slumpvald bild. Din ser inte vidare slumpad ut… :D

  3. Det är Migrationsverket som ansvarar för hela grejen. Kommunledningen fick reda på dealen efter att den var spikad. Så Migrationsverket får väl kanske inkludera vett och etikett i plurret som ett kursmoment för de berörda… :) Däremot är kommunen ansvarig att tillhandahålla förskole- och skolverksamhet, så det är ju en snackis på jobbet just nu.

    Klart jag är en HacKer! ;)

Kommentarer inaktiverade.