Sverige – en demokratur

”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur”

Wilhelm Moberg

Låter det här som ett land som ni känner igen? Jag tänker inte ta upp exempel på hur den etablerade massmedian numera fungerar som professionella politiska tyckare med en väldigt riktad agenda. Dessutom finns det någon som har gjort det på ett bättre sätt än vad jag gör. Och istället för att jag citerar honom rakt upp och ner så kan ni, om ni vill, kika på den här länken. Videon är ungefär 20 minuter lång och det kanske kan tyckas mycket i dagens stressade samhälle med smarta telefoner, ständig uppkoppling och bortväljande av oliktänkande individer. Men, samtidigt hoppas jag att du tar dig dessa tjugo minuter och lyssnar på vad människan har att säga. Vad är det värsta som kan hända? Att du får en förståelse för hur andra människor tänker och fungerar?

Jag tänkte på det där med feminism som har växt rejält de senaste åren. Om man öppet erkänner att man inte är feminist i dagens Sverige utsätts man väldigt ofta för ett slags hatdrev av individer som har detta som en politiskt övertygelse. Att ta avstånd från den feministiska rörelsen betyder inte att man hatar kvinnor eller att man inte anser att kvinnor är värda samma lön som män – det handlar om att en stor andel av deras gräsrötter är hemska nötter med värdelösa demokratiska värderingar. Nedan följer en skärmdump som jag tog från en diskussion som jag var inblandad i för ungefär en vecka sedan:

Skärmavbild 2016-03-16 kl. 22.34.33

Det här är från en människa som öppet kallar sig feminist. Jag är inte dummare än att jag förstår att det här är en enskild individs handling och inget som den feministiska rörelsen står bakom. Däremot har jag sett liknande kommentarer från en hel del andra ”feminister”, vilket även nämns i videon ifall du nu såg den. Det här styrker för övrigt min syn på att Sverige är en demokratur – har ni någonsin sett en enda artikel i Expressen, Aftonbladet, DN, SVT eller liknande media som tar upp detta beteende från gräsrots-feministerna? Har ni någonsin sett det när det handlar om Sverigedemokraterna? Jag tänkte väl det. Det är synd att odemokratiska nötter som påstår sig kämpa för ett jämställt samhälle vill låsa in sina meningsmotståndare i bunkrar. Tilläggas ska att personen i fråga inte har någon som helst aning om min lön samt om den är välförtjänt eller ej.

(Jag pallade inte ta med hela konversationen eller inlägget eftersom det inte är idén med det här inlägget. Jag har definitivt lika många läsare som håller med kommentatorn som håller med mig. Det är dock en annan diskussion. Det här inlägget handlar om Sverige som demokratur.)

Att ta avstånd från den feministiska rörelsen handlar, för mig, om att inte låta sådana här nötter påstå att de är för ett demokratiskt samhälle samtidigt som de öppet vill förhindra oliktänkandes åsikter. Det luktar väldigt mycket nazi-Tyskland och Nord-Korea över den typen av åsiktscensur och inte mycket demokrati.