ÖPA och Tjeggelbärs

Blickar man mot Västerfjäll kan man tydligt se att fjälltopparna är täckta av snö. Detta gäller förvisso åt vilket håll man än tittar, förutom just söder. Det känns som att snön är på väg att omringa Örnvik och att det bara är en tidsfråga tills marken blir vit här. Varje morgon ligger det frost på gräset och luften är sådär skönt krispig som den bara kan vara i Norrland. Det gäller att pälsa på sig med några lager kläder, mössor och varma vantar när man ska ut på Tjeggelvas, med andra ord.

På vägen upp fick jag och Christer en idé som jag är sugen på att göra verklighet av. Jag tänkte lära mig att brygga öl! Hur skulle det smaka med en ÖPA* eller en Tjeggelbärs? Folk är så inne på ekologiska och närodlade produkter nuförtiden, och vad kan vara mer ekologiskt än en öl bryggd på sjövatten som ligger ett stenkast från huset? Funderar nästan på att göra Tjeggelbärs special edition – Käbbelbärs. Ska i sådana fall skicka en med bud till statsministern.

*=Örnvik Pale Ale

2 reaktioner till “ÖPA och Tjeggelbärs

Kommentarer inaktiverade.