ASMR

Läste litegrann om ASMR-terapi (eller ASMR-avkoppling kanske man säger?) för någon dag sedan och blev rejält nyfiken. ASMR kan beskrivas som en skön känsla som långsamt sprids i kroppen, och de som har vart med om ASMR vet vilken känsla det handlar om. ASMR triggas av olika saker, främst ljud, och då ljud som viskningar, kattspinn, ljudet av när någon kammar ditt hår och andra mysigheter. Förutom att det är rejält avslappnande så är det otroligt sövande. Flera gånger har jag vart nära att segla iväg i drömmar istället för att bara ta en kvarts paus från dagssysslorna.

I alla fall, kolla gärna in lite ASMR-klipp på Youtube. För att det ska fungera bäst så rekommenderas hörlurar som stänger ute annat ljud. Dator- eller mobilhögtalare är rätt värdelöst i det här syftet. Jag hittade den här sidan, och även om jag inte direkt fick några ASMR-shivers av just detta så kan det vara intressant för andra att kolla in: http://www.makeuseof.com/tag/5-youtube-videos-that-will-give-you-asmr-shivers/

För er som kör Apple Music (ifall det finns någon fler svenne än jag som gör det) så finns det en hel del där. Finns nog på Spotify också, förvisso.