Ballék – revisited

Batterierna till traktorn kom till Örnvik igår vid 17-tiden. Jag är väl kanske inte den mest händiga med mekanik, så jag bytte inte batterierna, men studerade farsan noga när han gjorde det. Eller okej, jag kan väl byta ett batteri, men det kändes jobbigt med traktorn eftersom de sitter så knepigt till. När batterierna var på plats vred farsan på nyckeln, och heureka – eländet startade! Glädjen varade i ungefär fem minuter och sen dog traktorn igen. Vid närmare eftersökning så visade det sig att det fanns ett läckage på bränsleslangen. Detta kunde dock fixas med diverse Hakkas-lösningar och innan någon hann säga ‘kvistfritt kvastskaft’ så var skottningen igång. Farsan körde runt och Ivanhoe-skottade lite här och var, och sen tog jag över och fixade parkeringen. Kände mig sjukt stolt när jag var klar med den!

Idag var vi ett gäng som drog upp till Ballék och testade att pimpla. Jag hade en firre som nosade på betet medan jag sänkte det, vilket alltid bådar gott. Flera gånger kände jag att jag hade något nära kroken, men varenda gång jag vevade upp så visade det sig vara en nitlott. Skam den som ger sig, tänkte jag, och gav mig tusan på att dra upp minst en firre. Sagt och gjort, dagens enda fångst tillfaller Jonas!


Tricket är att hålla fisken nära kameran, då ser den större ut :) 

Facit efter Ballék-turen: Ett antal fastkörningar samt en skoter som skar. Det positiva är att jag blev påmind om hur gott det är med ostmackor och varm choklad när man är ute på fjället.