I allmänhetens tjänst

De som känner till namnet Jens Ganman gör det oftast för hans tårtbits-diagram på bl.a Facebook, där han alltid kommenterar politiska händelser med en skön pik gentemot de etablerade och accepterade åsikterna. Om du inte vet vad jag pratar om så testa Googla efter ’Jens Ganman diagram’.

Har man följt Ganman ett tag så vet man även att han frilansat för SR under 25 år och han har därför en ganska bra insyn i hur organisationen fungerar. Jag blev lite förvånad över att jag missat hans kanske mest intressanta text hittills, och jag kan inte understryka hur mycket jag rekommenderar att du (ja, just du) läser den. Oavsett om du delar Ganmans åsikter så skadar det aldrig med ett nytt perspektiv, och jag tror att han håller på att sätta fingret på ett enormt problem inom Public service – framförallt eftersom det snart kommer att finansieras via skattesedeln. Med andra ord – du måste betala för SVT och SR´s ”opartiskhet”, oavsett om du nyttjar det eller ej.

Anyhow, här kommer inlägget. Hatten av för Ganman!

SVERIGES RADIO – rapport från värdeavgrunden

Igår var en rätt spännande dag förresten. Det började med att traktorn strejkade vid 08-tiden på morgonen och farsan hade ett viktigt möte i Arjeplog. Vi drog en chansning och gasade uppför den lilla backen som leder till den lilla vägen, och vi kom med nöd och näppe upp. Efter Arjeplog hamnade vi i Arvidsjaur för diverse ärenden och på vägen tillbaka blev farsan whiskysugen, så jag fick ta över ratten. Två mil från Örnvik ville han hälsa på grannarna så vi knackade på, och vips förvandlades whisky till grogg. Groggen blev sedan whisky igen och någon gång förvandlades den till Minttu. Jag drack julmust och deltog i konversationen men när klockan började närma sig 21 så fick jag tvinga med mig farsan till Örnvik. Han var inte riktigt i skick, eller pepp, på att ladda batteriet och jag kände inte riktigt för att skruva i motorn själv. Så, nu har vi över tre decimeter nysnö och en traktor som strejkar. Batteriet är i skrivande stund på laddning och förhoppningsvis så är det det som är problemet.

Är det inte det, så tja, hej handskottning. Då hörs vi nog till jul, även om jag hoppas att vi hörs tidigare…

2 reaktioner till “I allmänhetens tjänst

  1. Men usch! Det lät inte alls trevligt. Håll oss gärna uppdaterade angående traktoreländet. Och håll ut…

  2. Traktoreländet strejkar fortfarande. Eller, det är snarare så att batterierna laddar ur direkt som de blivit fulladdade. De goda nyheterna är att det pekar på att det mest troligt är batteriproblem och inget i motorn som har havererat.

    Problemet nu är att det behövs nya batterier, men vi kan inte köra till Arjeplog och köpa dessa eftersom vi inte tar oss upp till lillvägen. Och ikväll kommer det campinggäster. Oklart hur detta ska lösas. Farsan bestämde sig att det var en bra idé att lusläsa PT just nu, så vi får väl se

Kommentarer inaktiverade.