Insnöad

Så, det har snöat i princip oavbrutet sedan i måndags. När jag tittar ut över Tjeggelvas så kan jag knappt urskilja Ramanj-berget på andra sidan sjön och enligt prognoserna så kommer det inte att avta idag. Eller, det beror på vilka prognoser man tittar på, men det skulle inte förvåna mig om det snöar så här hela helgen. Traktorn startar fortfarande inte, men den goda nyheten är att vi är näst intill tvärsäkra på att det är batteriproblem. Det tar ungefär en halv evighet att ladda ett batteri, och direkt man tar det från laddaren så laddas det ur. Lite som att blåsa upp en ballong och sedan släppa iväg den, med andra ord. En annan god nyhet är att vi får en batterileverans med en campinggäst om några timmar. Förhoppningsvis hinner vi skotta upp bilvägen så att resten kan köra till Örnvik (och vi härifrån) under kvällen. Den dåliga nyheten är såklart att traktorn inte startar och att det är sjukt mycket snö.

Tidigare idag skulle jag gå ner och starta Jörgens husvagn (hej hej Jörgen!) men beslutade mig för att ta skotern. Detta eftersom jag sjönk ner nästan till midjan när jag gick lite utanför grusvägen. Sagt och gjort, startade Yamahan och drog iväg ner på campingen. När jag var framme vid Jörgens vagn, och hade stoppat i strömmen, så rörde sig inte skotern en millimeter. Jävlar, hann jag tänka för mig själv innan jag undersökte problemet närmare. Det visade sig att skotern hade grävt ner sig totalt i pudersnön och årets första fastkörning var ett faktum. En fastkörning. På campingen. Gud så korkad jag kände mig, men det var bara att börja dra i skidorna och trampa, trampa och åter trampa snö runt maskinen. Efter sju svordomar och åtta bedrövelser tog jag mig loss och gasade upp mot huset igen.

Snön fortsätter falla och vi är insnöade. Jag tänker göra det bästa av situationen, vilket är att ta av mig mina blöta kläder och lägga mig i sängen och se ett avsnitt av House. Eller kanske blir det Doctor Who. Svårt det där när man har två serier igång samtidigt.