Förlorarnas paradis

Minns ni den ifrågasatta Sandviken-rapporten från 2015? Den som kom lagom till flyktingvågen? Här rapporterar Aftonbladet okritiskt om just denna rapport. Jag minns när den kom… Jag minns kritik som riktades mot den, men den här kritiken kom aldrig från etablerad press eller politiska partier (förutom SD). Inte heller kom kritiken från etablerade nationalekonomer med tydlig politisk koppling (t.ex Scocco). Var kom kritiken från? Jo, alternativa medier, privata bloggar och individer som var någorlunda insatta i hur ekonomi och samhälle fungerar. Sveriges stora mediehus, med namn som Dagens Nyheter, Expressen och Aftonbladet, gjorde inget för att granska rapporten utan hyllade den okritiskt. Media är till för att granska makten och vad som händer, inte för att smeka den medhårs.

Jag vet inte hur många som har byggt resonemang om att invandring är en vinstaffär på just den här rapporten. Hur många som har satt sin trovärdighet på ett luftslott. När kostnaden landar på kommunen, och inte på staten, så kommer såklart ett enormt bakslag. Då går det inte att prata om vinster längre. Just nu har Sandviken ett av de största underskotten i Sverige. Men, de kommer såklart att räddas av det kommunala utjämningssystemet, vilket kommuner som Malmö, Södertälje och Rinkeby nyttjat ett antal gånger. Hur kommer det sig att dessa kommuner måste nyttja det här, och en viktigare fråga… vad händer när fler och fler kommuner drabbas av underskott?

Att inga mediehus rapporterade om den här rapporten och vilken bluff den är, är helt sanslöst. Sen så anklagar samma mediehus alternativa medier för att sprida ”fake news”. Hur mycket fake news har de själva inte spridit? De har hävdat att det inte finns några vuxna bland flyktingarna, att organiserat tiggeri är en myt, att flyktingarna inte kastar bort sina pass och att – och håll i er nu – att islam inte har något med muslimsk terror att göra. Det är som att hävda att korstågen inte hade något med kristendomen att göra.

Invandring måste finansieras. Det är inte gratis. Vi har världens högsta skattetryck och vi kan inte garantera plats på sjukhus vid barnafödsel. Gängvåldtäkter har blivit en ny nationalsport, sju våldtäktsanmälningar läggs ner varje dag och polisen kan inte ens hantera våldtäkt mot barn. Anmälningsbenägenheten vid sexualbrott har sjunkit samtidigt som antalet anmälda brott har ökat. Och för en tid sedan basunerade Magnus Betnér ut att Sverige aldrig har vart tryggare. Är människan på riktigt? Varför försvarar man det här förfallet som alla borde kunna se? Och då har jag inte ens nämnt socialtjänst, skola, polisen, bostadsbristen, vårdköerna eller hur vi missköter våra pensionärer…

Jag är helt övertygad om att alla vettiga människor är sjukt trötta på det här och ser exakt vad som håller på att hända, vilket samhälle vi står inför. Men man säger inget. Antingen tänker man att ”det drabbar inte mig…” eller så vill man inte ta konflikten. Om majoriteten tänker såhär så måste man ställa sig en till fråga… om alla håller käften, vad har vi då att rädda? Nej, Sverige förtjänas inte att rädda. Sverige är förlorarnas paradis.

 

2 reaktioner till “Förlorarnas paradis

Kommentarer inaktiverade.