Mitt långfinger till Lena Mellin

Det kommer kanske inte som en vidare överraskning att jag anser att kommunisten Lena Mellin är en av de mest korkade i politik-Sverige. Hennes analyser är oftast en direkt förlängning av Löfvens tankar, vilket inte så konstigt då Aftonbladet är en socialdemokratisk tidning. Och vi som förstått hur politiken misskötts under såväl Alliansen som de rödgröna visar endast personer som Mellin rent förakt. För att hon är med och sprider Socialdemokraternas politik genom en av Sveriges största megafoner – Aftonbladet. Genom denna plattform, som huserat stjärnor som Fredrik Virtanen, Oisin Cantwell och Eshan Fadakar (ni får själva hitta den gemensamma nämnaren) är hon med och sprider sin värdegrund i Sverige. Kalla mig gärna skeptisk, men jag vill inte ha så mycket att göra med någon som delar värdegrund med dessa tre (före detta?) anställda. Om kommunisten Lena Mellin kallar mig för högerextrem genom min kritik så tar jag det som en komplimang.

Nåja, trots våra skillnader i värderingar så vill jag ändå lyfta mitt stenhårda långfinger och peka det rakt i Lena Mellins riktning. Efter hennes artikel om Bechir Rabani, där hon utmålar honom som en ”hatande journalist” (just denna formulering är borttagen, kanske insåg satkärrinen för en gångs skull att hon gått över gränsen och beter sig som en rabiat fjortis med snedfylla) men mycket annat skitsnack finns kvar. Jag ska göra ett undantag och länka till blaskan och hennes artikel för att sedan peka ut den ohederlighet som hon använder för att styra opinionen.

Vi börjar!

Att högerextrema sajter sprider lögner är ingen nyhet. Det är deras väl inövade taktik för att störta samhällsordningen med utomparlamentariska metoder.

Först och främst så jobbade Bechir i projektet Megafonerna, vars syfte var att granska journalisternas och politikernas makt. Något du som jobbar på Aftonbladet borde ägna dig åt istället för att försöka hjärntvätta folket. Vidare, vilka högerextrema sajter ljuger, och om vad? Aftonbladet har hävdat att tiggeriet inte är organiserat, att vi tjänar på invandring, att vi inte har en extrem invandring och mycket annat dumt som har fått katastrofala konsekvenser. Er kollektiva hjärntvätt har trubbat av folk och blivit skrämda för att yttra sig för att bli kallade rasister! Och du anklagar andra för fejknyheter, hur fan kan du se dig själv i spegeln?

Att systematiskt, och över tid, stigmatisera meningsmotståndare och bedriva häxjakt på detta genom medierapportering, klassas säkerligen inte som en utomparlamentarisk metod. Bara osmaklig. Och det kanske är därför bl.a du kommer undan med det. Eller så är folket för vana vid er retorik så de köper det rakt upp och ner. Jag är så tacksam att den nya generationen växer upp med internet och därigenom garanterar tidningsdöden inom några årtionden. Du, och dina gelikar, är dinosaurier som inte längre har något existensberättigande inom media. Din tid är förbi. Du vet det bara inte. Och ingen kommer att bli gladare än jag när er personalstyrka och inflytande över allmänheten successivt minskar.

Enligt Säpo-chefen Anders Thornberg finns omkring 3 000 personer som kan beskrivas som terrorister. Två tredjedelar av dem bekänner sig till någon form av våldsbejakande islamistisk terror.

Den näst farligaste gruppen är den högerextrema vit makt-rörelsen. Därutöver finns den så kallade autonoma vänsterradikala som liksom de andra två grupperna använder våld.

Det är i det ljuset man ska se den 33-årige nu avlidne ”medborgarjournalisten”. Han och den högerextrema sajt han ledde har bland annat använt sig av metoden att uppsöka journalister i hemmet och konfrontera dem med olika påståenden.

Snacka om att smäda en människa efter sin död. Bechir Rabani var en invandrad palestinier som kämpade för att ta fram oetiska arbetsmetoder, främst från journalister, i ljuset. Megafonerna är intet på något sätt högerextrem, men de delar inte dina värderingar. Antar att du fortfarande tillhör den fördummande kategorin av människor som försöker tysta motståndet genom att kalla oliktänkande för högerextrema. Eller, det är klart att du gör det, ytterligare ett samband mellan dig och tjenisen Löfvén.

Hela texten genomsyras av att försöka kleta brun smörja på Bechir för att du ska kunna lyfta din poäng – att det är farligt att extremism växer sig starkare i Sverige. Hur fan kan du med att utnyttja en oskyldig människas död för din egna vinning? Det är ett nytt bottennapp för Aftonbladet och jag tvekade länge och väl innan jag länkade till din skittext för ni förtjänar inte en enda megabyte av datatrafik. Bechir gjorde precis så som etablerad press handskas med meningsmotståndare, vilket lyfts fram väldigt tydligt i hans videos. Alla vi som sett detta vet hur löjlig du gör dig genom dina uttalanden. Eller är det okej när ”professionell nyhetsförmedling” (som du beskriver det nedan) använder sig av den här metoden, men inte när en ensam kille med mikrofon – utan något stort mediehus i ryggen – gör samma sak? Är ni så rädda för att bli granskade så att ni fördömer de metoder som ni själva använder? Hör du inte hur sjukt du resonerar?

De vill ha ett annat samhälle där alla tycker som de gör. Och ett medel att nå dit är att försöka destabilisera etablerade medier, att minska tilltron till professionell underbyggd nyhetsförmedling.

Är det någon som vill att alla ska tycka som någon, så är det du. Det är du som gång på gång tjatar om ”värdegrund” och liknande ord som är totalt urvattnade. Destabiliseringen av medierna är det ni som är skyldiga till. För tänk efter lite… Om ni hade vart konsekventa och sakliga i er rapportering om baksidorna med mångkultur, så hade inte alternativa medier behövts. Principen är exakt densamma med Sverigedemokraterna – hade ett enda parti vart invandringskritiska så hade aldrig Sverigedemokraterna växt till den grad att de numera är ett brett parti med en politik som tilltalar många. Medierna gör samma misstag som politikerna och de varnar för ”de hemska” Sverigedemokraterna och alternativa medier. Är det inte destabilisering av demokrati och yttrandefrihet så är det rysskopplingar. Jag tvekar starkt på att det finns människor kvar som inte ser igenom detta, men nu har ni gått all in på detta och det är för sent att backa.

Professionell underbyggd nyhetsförmedling… Har du sett er egna hemsida? Scrolla uppifrån och ner och räkna antalet nyheter. Sen gör du samma sak och räknar Youtube-klipp, Hänt Extra-annonser och allmänna clickbait. Denna otroligt osmakliga publicering är bara ytterligare en anledning att bojkotta Aftonbladet. Jag är inget fan av Expressen heller, men de börjar åtminstone komma in i matchen. Eftersom Expressen och Aftonbladet är två namn på samma sak så kommer jag aldrig mer att besöka Aftonbladet. Till er som tänker samma sak så finns det gott om plugins i webbläsare som gör att ni inte kommer in på vissa sidor. Googla runt lite för just din webbläsare.

Aftonbladet är numera bannat på alla mina enheter, och jag hoppas att fler gör det så småningom.

(Jag kallar medvetet Lena Mellin för kommunist, på samma sätt som hon kallar kritiker för högerextrema. På sätt och vis så gör jag det Bechir stod för – behandla medierna med samma mynt som de behandlar folket. Skillnaden är att jag inte har någon megafon utan en sketen blogg)