Morgonstund har… ja, ni vet

Så var man tillbaka i Arjeplog igen. Samma tid, samma plats. Förra onsdagen skulle jag vara på verkstan kl. 07.30 (vilket innebär att jag måste gå upp före 06.00) för att laga kupéfläkten. 5200:- borta, poff! Å andra sidan är det inte hållbart att köra en bil k Lappland under vinterhalvåret utan en värmefläkt, det säger sig självt. Under förra veckans reparation fick jag även en tråkig lista över saker som bör åtgärdas, och eftersom det snart är dags för besiktning så tänkte jag att det var lika bra att ta tjuren vid hornen med detsamma. Bilen skulle alltså tillbaka till Arjeplog idag, och jag var återigen tvungen att ställa väckarn okristligt tidigt. Bilen är i skrivande stund på reparation och jag känner hur tusenlapparna rinner ifrån mig, oof…

Farsan var sådär charmig igår som bara farsan kan vara. Han åt ärtsoppa till lunch och vi vet ju alla vad som följer med det. Igår gick han in på mitt rum och skulle hämta fiskekorten. På väg ut lägger han av en brakskit som hördes ända till Abisko varpå jag kommenterar det med ”Men för fan, kom du in och sket i mitt rum?!” varpå han helt oförstående tittar på mig och självsäkert svarar ”Ja”. Jahapp.

Annars, vad har hänt? Jo, jag är officiellt bilägare! Tjeggelvas har förresten dragit täcket över sig och sagt go’natt för den här säsongen. Jag och farsan la ut nät i helgen och vittjade dessa i måndags. En röding och två sketna sikar. Ny vittjing (böjer man det så?) i morgon. Håll tummarna!