Vägra ta debatten!

Jag minns när samtliga sju partier försökte tiga ihjäl SD genom att inte debattera med just de. Partiet skulle inte få något utrymme, och det ansågs modigt att inte debattera med ”rasister”. Vi som var någorlunda nyktra såg såklart igenom den här ruttna tiga ihjäl-taktiken och tillslut gick det inte att ignorera SD längre. Det var inte modigt, utan svamligt, vilket visade sig rätt snabbt.

Ett politiskt ämne, och inte ett parti, som har råkat ut för ett liknande fenomen är legalisering av cannabis. Jag höll på att trilla av stolen när jag läste den här artikeln i dagens Aftonbladet. Och jo. Jag sa att jag aldrig mer skulle läsa Aftonbladet men det är klart att jag gör det då och då, även om frekvensen har minskat. I vilket fall som helst så är det skönt att frågan uppmärksammas.

Jag har tidigare skrivit en del blogginlägg om hur detta skulle leda till vård istället för dödsfall, hur intäkterna till kriminella gäng skulle minska och hur staten skulle kunna då in några extra miljarder i skatteintäkter – något som Sosseriet borde älska.

Jag skriker inte efter en legalisering. Jag skriker efter en öppen debatt där man kan väga seriösa för- och nackdelar mot varandra, och inte där en förespråkare för en legalisering ställs mot en mamma som förlorat sitt barn mot droger. Det är en helt löjlig uppställning där samma situation gott skulle kunna appliceras på alkohol.