14.7

Klockan 04.15 skrek farsans väckarklocka och jag vaknade till, så gjorde även han. Det var lite imponerande eftersom jag trodde att han skulle sova igenom en jordbävning. Någonstans vid fem-tiden kom även Svante in som hade sett över sitt sår. Tydligen hade det blivit infekterat och jag förstod att han var tvungen att åka till Arjeplog för att få det ompysslat. För några dagar sen hade han tappat en kanna med kokande kaffe över armen och han såg väl rätt spak ut, kan man säga.

Gubbarna lämnade huset före 06-tiden. Farsan drog till Piteå för att få en ny hörapparat utprövad samt en scanning av ögat, och Svante gick till baracken eller satte sig i bilen mot Arjeplog. Eller så gjorde han det senare. När klockan var kring 10.30 kände jag att det var dags att gå upp. Temperaturen visade på 14.7 grader i huset och jag frös för varje steg jag tog. Från en varm och mysig säng till ett kyligt hus var inte den skönaste kontrasten som jag vart med om. Undersökte pannan och såg att pappa inte hade eldat före han for, så jag kastade in några vedträn och gjorde upp en eld. Om en timme eller så bör det vara varmt. Kändes lite konstigt att vara själv i Örnvik. Tystnaden är verkligen slående, det enda som hörs är knaster från elden och lite katt-tramp då och då – samt sekundvisaren på klockan som hänger i köket. Lugnt och fridfullt.

Tanken var att jag skulle skotta lite tak hos Lisa och Ottar idag, men eftersom jag är helt själv på campingen så är det bra att jag håller mig här om det skulle hända något. Eftersom traktorn inte mår helt som den ska så är det en dum idé att skotta av taken här. Det kommer att resultera i att snön blir stenhård på marken och jobbig att forsla bort. Ska borsta tänderna och ge mig ut och skotta ur farsans båt istället. Gäller att passa på när det inte är så kallt ute. Nåja, dags att börja jobba!