”De kriminella elementen måste sansa sig”

Det här är ett praktexempel på hur det kan låta när myndigheter låter sig köras över av dialog-förespråkare (främst militanta feminister och andra PK-falanger på den yttersta kanten). Polisen är en myndighet med uppgift att upprätthålla lag och ordning, och inte dalta eller söka dialog för att få respekt. Med uttalanden som nedanstående framstår polisen lika tafatta som när de tryckte upp armband med budskapet ”Tafsa inte”.

De kriminella elementen måste sansa sig

Fast det är klart, vad ska man förvänta sig av en myndighet vars högste chef briserar ut ”Hjälp oss, hjälp oss...” under en presskonferens. Att Dan Eliasson fortfarande sitter kvar, trots konstant sjunkande resultat, är en gåta. Han måste ju ha så mycket smuts på regeringen Löfven som han kan avslöja ifall han blir avskedad, eller så…. så… ja, varför får han annars inte sparken? Kan någon förstöra en så vital myndighet och komma undan med det om man inte har en rejäl hållhake på sin arbetsgivare? Jag anser, som bekant, att regeringen Löfven är det bedrövligaste som hänt Sverige under överskådlig tid, men även Löfven måste väl inse att Eliasson är en katastrof?

Åter till uttalandet…

De kriminella elementen måste sansa sig...” På riktigt, vad är det för polis som slänger sig med sådana här saker? Det kommer inte att hända, alla vet det, men ingen säger något. Det kommer att bli värre före det blir bättre. Sen sitter väl fortfarande Betnér där på Södermalm och vrålar om att ”Sverige har aldrig varit tryggare”. När öppnade du senast en nyhetssida utan att läsa en flash om ett mord, en skottlossning eller liknande? Numera borde kvällspressens huvudnyhet kunna vara ”Extra! Det hände ingenting ikväll”, men när tror ni det kommer en sådan?

Jag ska börja strecka hur många dagar i följd som jag läser om en skottlossning, ett mordförsök eller en våldtäkt. Sverige har aldrig varit mer mångkulturellt eller tryggare! Finns det något samband? 🤔