Kyssar och viol

Kjell Höglund sjöng en gång att ‘Dina kyssar smakar smultron och mjölk…‘ och även om jag uppskattar den somriga referensen så måste jag säga att han hade fel. Dina kyssar smakar viol. Åtminstone de kyssar som jag blev påmind om när jag tog av mig de nyinköpta byxorna som innehöll en tablettask med violsmak…

Tablettasken hade, liksom jag, färdats över 30 mil. Med tanke på hur långt ifrån varandra som vi befunnit oss torde detta te sig som en bagagell, men för varje mil – och för varje andetag som jag tog medan jag körde – så kändes avståndet större än någonsin.

Kjell Höglund må ha sjungit om smultron och mjölk och ha haft sina egna referenser till vad det betydde för honom, men jag föredrar mina egna smaker. ‘Vapnet’ namngav förresten en skiva med det ytterst passande namnet ‘Jag vet hur man väntar’ (vilket förövrigt är deras bästa platta), och jag håller med om namnet på skivan.

Medan jag väntar så tar jag en viol-godis och tänker på att det var längesen som vi var närmre varandra…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

7 + 6 =