Och hela tiden kom det bara mer och mer och mer!

Infödda Pite-bor borde direkt förstå vad inlägget handlar om. Jag syftar givetvis på Euskefeurats (eller Träsktrollen, som Erik säger, eftersom han inte kan uttala bandnamnet) klassiker ”Mer och mer och mer”, vilken handlar om snöjäveln som aldrig tycks ta slut. Lite så känner jag mig nu. Enligt farsan har det aldrig vart mer snö i Örnvik vid den här årstiden och jag tror honom rakt upp och ner.

Son grädde på moset så har traktorn inte fungerat på över två veckor och vi är nu helt insnöade. That’s right, vi kommer inte ut från Örnvik. Backen upp till den krokiga grusvägen är helt igensnöad och vill vi ta oss ut så är det handskottning som gäller. Vill vi vara varma så är det vedeldning som gäller, men då krävs handskottning till vedhuset osv. Idag kommer det att bli en utedag då olika sysslor ska betas av – dvs, snöskottning i olika former. Prognosen säger även att det kommer att fortsätta snöa, och någonstans känner jag dels för att ge upp och bädda in mig till våren. Det känns så otacksamt och tröstlös på något sätt. Å andra sidan får man lite motion.

Det har vart lite skralt med uppdateringar den senaste tiden, vilket beror på att jag har haft annat för mig. Under stora delar av förra veckan ”roade” vi oss med att fälla ett par torrfuror som sedan transporterades upp till Ballék. Det var ett hårt arbete som resulterade i en sträckt muskel eller någon annan åkomma (mina doktor-kunskaper är lite risiga), men tack vare massage så kändes det bättre.

Under helgen som var så fick jag även finbesök från Pite. Det blev Ballék-premiär, två nätter dessutom, samt bastubad med snödopp. All in all, en lyckad och mysig helg. Mer sådant, tack.

Oh well, dags att dra på sig ytterkläderna och svära lite åt den där snöjäveln.

2 reaktioner till “Och hela tiden kom det bara mer och mer och mer!

Kommentarer inaktiverade.