Feministisk ironi

Jag älskar att diskutera och prata om politik. Främst med människor som inte håller med mig, eftersom det tvingar mig att se saker från andra perspektiv. Det är något som jag tror att folk i allmänhet skulle må bra av, ingen utvecklas som person genom att endast befästa sin egna världsbild genom att bara prata med likasinnade/likatänkande.

I alla fall, ingen regel utan undantag. Människor som röstar på Feministiskt Initiativ undviker jag att debattera med. Jag har fina vänner som röstar på detta skräpparti, och deras argument byggs ALLTID på känslor eller en utopisk dröm om hur världen BORDE se ut. Jag kan tycka om individen i stort, men anser att de är helt bortkollrade inom politiken. Detta av följande anledningar…

Det tas aldrig hänsyn till den praktiska verkligheten, omvärlden eller finansiering. Därför är Feministiskt Initiativ inte bara galna, utan livsfarliga. Människor som vill forma politik efter vad de känner, och inte hur verkligheten ser ut, borde inte få ställa upp i val såvida de inte granskas kritiskt. Och när granskade/utfrågade SVT F! kritiskt senast? Hmm?

Vänstertidningen ETC har en artikel där F!-politiker petats från listorna till förmån för… identitetspolitik! Företrädare för F! blir alltså upprörda för att de petas för något de själva förespråkar. Att man inte ser ironin här är ju helt fenomenalt, hur kan man driva sådana här frågor och själva bli upprörda när de råkar ut för det själva? Alltså är det här partiet på riktigt? 😂

– Valberedningen ägnar sig åt utrensning, säger en person som själv står på listan, dock med minimal chans att komma in i riksdagen.

Och

– Identitet går före dokumenterad kompetens och för partiet viktig expertkunskap. Ja, det verkar gå före allt, säger en annan person som haft flera positioner i partiledningens närhet.

Följt av

Många vill kommentera valberedningens förslag, villkorat med anonymitet. Men vissa är öppna med sin kritik. En av dem är Adam Hjorth, som idag fungerar som partiets miljö- och klimatpolitiske talesperson. Det uppdraget tar honom till plats 40.

Om han ska få uppleva riksdagen måste Fi först locka ungefär dubbelt så många väljare som Vänsterpartiet gjorde i senaste valet.

– Jag blev för egen del mycket chockad och besviken när jag tog del av valberedningens förslag, säger Adam Hjorth, och fortsätter:

– Det jag framför allt är orolig över är att vi riskerar tappa mycket viktig kompetens, men även erfarenhet av politikutveckling. Jag hade velat se ett större miljöfokus på representanterna.

Avslutningsvis:

– Ta detta med Martin Jordö, det signalerar att Fi inte bryr sig om ekonomi. Sådant sätter sig hos väljarna. Nu resonerar valberedningen att Gita Nabavi (som i helgen blir vald till ny partiledare vid sidan av Gudrun Schyman) kan ta det, men hon ska ju vara partiledare. Det här gäller flera som har varit avgörande för politikutveckling inom ekonomi, miljö, kultur och landsbygdsfrågor. Antingen är de långt ner på listan eller inte alls medtagna, säger Linnéa Bruno.

Det här är fan bland det roligaste jag läst inom politik någonsin. Frågan är om det inte är ett slags nytt rekord i hycklande dumhet. Ett parti, vars företrädare gång på gång på gång på gång förespråkar identitetspolitik blir upprörda av att bli petade av… identitetspolitik! You can’t make this shit up! 😂

På valdagen är det upp till oss alla att se att detta ogräs befinner sig långt utanför plenisalen.