Svenska kyrkan

En gång i tiden gillade jag kyrkan. Älskade kanske var att ta i, men jag gillade tillhörigheten som kyrkan erbjöd. Jag var inte, och har aldrig vart kristen, men jag kände ändå ett band och en samhörighet med den kyrkliga rörelsen. Det gör jag inte längre.

Det kan bero på att Svenska kyrkan inte längre fokuserar på kristendom

Eller så är det bara en slump att fler och fler verkar resonera som mig, vilket leder till ofantliga avhopp. Svenska kyrkan, med biskopar som denna, gräver sin egna grop och bäddar för egen undergång – allt i toleransens tecken.

Svenska kyrkan, varför låter ni biskopar som denna föra er talan? Borde inte fokus ligga på kristendom och inte islam? Och om fokus vore utsatta religioner, så hey, varför inte fokusera på de förföljda kristna minoriteterna i mellanöstern? Taktiken att vända andra kinden till har failat. Inse.