Lugnet före stormen

Söndag den 25:e mars. Kvicksilvret håller sig på några få minusgrader och solen börjar tränga igenom de vita molnen. På backen ligger någon decimeter nyfallen pudersnö som reflekterar solens blygsamma strålar. De flesta turisterna håller på att packa ihop för helgen och är på väg tillbaka till sina samhällen och städer.

Våren är på gång. Det känns i varje cell av min kropp, och om ett par dagar kommer de första påsk-turisterna. Utöver detta kommer min syster, lite släktingar och två vänner från Göteborg. Inte en fjälltopp kommer att vara säker, och ingen sjö kommer att förskonas från det sköna vansinne som alltid uppstår vid påsken. Lås in barnen och skydda kvinnorna, den mest intensiva och underbara tiden är äntligen här! Eller ja, om några få dagar. Just nu är det lugnet före stormen och jag måste ladda batterierna för detta.

Nu väntar nätter i Ballék, allsång vid eldstäder, husvagnsfester, utflykter, mat utomhus i fjällvärld och oerhörda mängder skratt och fåniga konflikter. Och det bästa med det hela? Jag är här!