”Blir vi 200.000 flyttar jag”

En sak som jag aldrig har förstått är varför kommuner – och staten – verkar ha som mål att öka befolkningen så mycket som möjligt. Nästan alla kommuner har som mål att man ska ha X antal invånare år Y, men när man ställer frågan till ansvariga, vilket gjorts via Twitter åskilliga gånger, ges inga konkreta svar. Cynikern i mig säger att såväl stat som kommun ser en befolkningsökning som ett sätt att få in mer intäkter, men kanske med samma standard som idag. Man gör alltså inget för att utveckla den kommunala – eller nationella – servicen gentemot medborgarna.

En av mina favoritbloggar, Corncopia?, tar upp just detta ämne. Mycket intressant läsning och jag rekommenderar alla som är intresserade av ekonomi/samhälle att titta in på bloggen då och då. Anyhow, här kommer en länk till ett läsvärt inlägg!