Goda intentioner

Jag har aldrig riktigt förstått när någon försöker rättfärdiga ett beslut med att man hade goda intentioner. Intentioner är oftast goda, det är därför som folk och individer stöder detta. Ingen stöder väl dåliga intentioner?

Dock är det märkligt att man försöker förminska eventuell skada av ett beslut genom att förklara att man hade goda intentioner. Goda intentioner… Krig har startats med goda intentioner, men det är knappast något som krigsoffren blir hjälpta av. De funderar på hur fan det kunde gå så från första början och varför ingen hörde deras varningar, deras larm och deras invändningar.

Politiker är jätteduktiga på det här. Under veckan så har vår finansminster proklamerat att Sverige inte behöver några diskplockare från andra kontinenter, och till och med statsministern himself sa något liknande (samma artikel). S börjar mer och mer likna SD. I princip alla riksdagspartier, utom C, V och MP, vill minska invandringen och börjar inse konsekvenserna av detta och att man inte kan driva politik genom att försöka säga fina saker till allmänheten. Förr eller senare hinner verkligheten ikapp, och som vanligt så är det skattebetalarna som får ta smällen. Politikerna hade ju goda intentioner! De ville ju hjälpa!

När man blickar ut över världen så tycks det vara lättare att lita på kartan än verkligheten, och därför står vi nu med beslut som inte är förankrade i verkligheten. Alla minns väl Löfvén 2015? Jag kan friska upp minnet annars: ”Mitt Europa bygger inte murar!” och en månad efter det talet så hade Sverige en strängare migrationspolitik än vad SD någonsin förespråkat. Populism i dess renaste form, en rövslickande statsminister som säger det han tror att allmänheten vill höra, och inte hur läget egentligen ser ut.

Det är snart val, och för första gången funderar jag på att rösta blankt. Som ett stort långfinger till samtliga partier där jag säger att ni alla är helt värdelösa och att jag hellre ser ett land utan regering än ett land som styrs av narrar och clowner.

Goda intentioner kan förövrigt inte bara appliceras på politiker, det gäller samtliga beslut som fattas utan ogenomtänkt övervägande. Bara i Sverige räknas det som en merit att fatta dåliga beslut med goda intentioner.