Missbruk och återfall

Det svåra är inte att sluta med ett beroende eller en dålig vana, utan det svåra är att inte falla tillbaka. Vem som helst kan säga ”Nu lägger jag ner alkohol”, och det har du ju gjort fram tills att du tar den där kalla, goda ölen, och sen så är du tillbaka i ditt missbruk. Det behöver såklart inte vara alkohol utan det kan likaväl vara missbruk i form av tobak, sex, spel eller vad man nu vill.

Jag föll dit idag. Jag skaffade Facebook igen.

Jag ljuger inte, i samma sekund som jag tryckte på ”skapa konto” så fick jag en liten klump i magen. Jag såg den där standard-siluetten som visas när man saknar presentationsbild och Facebook uppmanade mig att lägga till en, så det gjorde jag. Sen skulle man lägga till omslagsbild, tala om var man är född, var man bor, var man har jobbat, gått skola och en massa annan väsentlig information. Jag sket i det mesta men lät ändå Facebook få veta hur snygg jag är, var jag är född och så bjöd jag på en fin omslagsbild som var tagen under en skoterutflykt.

Jag möttes såklart av kommentarer i stil med ”Jag visste att du inte kunde hålla dig borta!”, men det är inte riktigt sanningen. Jag har hållit kontakten med folk via Messenger, vilket inte kräver ett Facebook-konto, diverse chatappar och även hederliga telefonsamtal. Enda anledningen till att jag skaffade Facebook var att Elsa har vart på mig om att administrera Örnviks-sidan, och det tänker jag också göra.

Givetvis kommer jag säkert att provocera med någon text, statusuppdatering eller liknande.

Jag brukar nämligen vara bra på det.