Aftonbladet VS Nyheter Idag

Igår morse skrev samtliga nyhetstidningar – etablerad press såväl som alternativmedia – om några gripanden som ägt runt i Stockholmstrakten samt någonstans i norra Sverige. Gripandet rörde förberedande till terrorbrott, men polisen var mycket förtegen under morgonen.

Då det var valborgsmässoafton igår så var det såklart full rulle i Örnvik. Dock var det lite mindre folk än förra året, men alla hade glada miner och sammanstrålade vid majbrasan. Jag tänkte inte så mycket på nyheter och vad som hade hänt i världen förrän jag gick och la mig vid 23-bläcket (ja, jag är gammal ibland) och skulle köra min nyhetsrutin. Nedanför följer skärmdumpar från Aftonbladet. Kolla vilka skitnyheter och clickbait jag måste scrolla igenom för att kunna läsa om gripandet som jag var intresserad av:

Ungefär elva mobilskärmar får jag scrolla för att läsa om ett terrorgripandet. Kolla gärna skärmdumparna noga och se vad Aftonbladet finner viktigare. Det är allt från värdelösa clickbaits till värdelösa nyheter om någon som sålt sitt hem och tips om resor. Det är inte sånt här som jag vill läsa när jag besöker en nyhetssite, och mina besök på Aftonbladet blir färre, färre och färre av just den här anledningen. Samma sak med Expressen och DN.

I jämförelse så kan vi kika hur det såg ut på exempelvis Nyheter Idag:

Boom! Inte en enda scrollning utan jag ser det direkt jag kommer in på sidan. Nu säger jag inte att man endast ska läsa Nyheter Idag, utan det jag säger är att etablerad press är rätt jävla värdelösa.