Demokratins fiende

Ju mer jag läser om politik, desto mer anser jag att representativ demokrati är ett föråldrat system. Detta blir extra tydligt nu när Sverige befinner sig i ett valår. Majoriteten av politikerna sträcker upp fingret för att känna hur vindarna blåser och anpassar sin politik därefter. Det allra tydligaste exemplet på detta är migrationen.

Stefan Löfvén 2015 (icke valår): ”Mitt Europa bygger inga murar!

Stefan Löfvén 2018 (valår): ”Ingen skola för papperslösa barn, gränskontrollerna blir kvar så länge de behövs, utökade åtgärder för att säkerställa asylsökandes identitet, alla länder som vi ger bidrag till måste tvingas att motta asylsökande som fått avslag osv, osv” (Källa)

Dessa uttalande kommer dessutom bara ett par veckor efter att S, tillsammans med MP och C, lagt en proposition om att 9000 afghanska män som saknar asylskäl ska få stanna. Detta är ett förslag som är lagvidrigt enligt Lagrådet.

Frågan är hur man ska kunna tro något som Stefan Löfvén säger i dessa frågor. Extra intressant blir det när S nu för en stramare migrationspolitik än vad SD någonsin gjort. Ponera följande: Om man hade lyssnat på SD så hade vi inte sett de problemen som vi ser idag. Jag säger inte att SD alltid har rätt, utan det jag säger är att man kanske borde lyssna och samtala med varandra istället för att anklaga folk för att vara rasister, eller varför inte favorituttrycket ”att fiska i grumliga vatten”. Detta har ALLA riksdagspartier anklagat SD för, och nu när det visade sig att SD hade rätt i frågan så ser M möjligheter att göra upp med S om en långsiktig migrationspolitik. Det enda jag kan utläsa av detta är att vi inte hade haft den situation vi har idag om man hade lyssnat på SD´s invändningar istället för att slå sig för bröstet och säga att Sverige behöver de läkare som kom med flyktingströmmen och vifta bort alla problem som vi har fått på köpet genom decennier av misskött migration.

Vad är det för jävla idioter som styr vårt land? Riksdagen, som numera borde heta Riskdagen, har plats för 349 förtroendevalda representanter för folket. Är de här de 349 bästa som Sverige kan skaka fram? Det spelar ingen roll var man lägger sin röst när inte partier förhandlar med varandra med löjliga bortförklaringar som ”värdegrund”. Vadå för jävla värdegrund? Det viktiga är vilken politik som skapas och vilka beslut som fattas, för fan. Ibland vet jag inte om politikerna är så pass tröga som de utger sig för att vara eller om de tror att medborgarna är så tröga så de tror på vad de säger. I vilket fall som helst så är det ett jävla hån mot medborgarna att låta sig representeras av sådana här inkompetenta nötter.

Jag är på väg att kalla mig den representativa demokratins fiende. Ni representerar inte mig, och ni representerar inte majoriteten av folket heller. Jag törs lova att om man skulle nollställa alla människors partitillhörighet och stryka folk som inte röstar på samma parti endast av vana så skulle hela skiten fallera. Förtroendet skulle vara noll och intet, och det är det som det borde vara. Ni förtjänar inte folkets förtroende eller röster.

För låt oss vara ärliga: Har ditt liv och tillvaro tagit någon som helst radikal vändning från när Alliansen satt vid makten eller när de rödgröna gör det, som är fattat på regeringsbeslut?

Varsågod, Stefan Löfvén, detta långfinger är reserverat för dig. En vacker dag hoppas jag kunna visa det för dig personligen:🖕🏻