Drömmarnas värld, del 1

Klockan är just nu 05.38 och jag sitter i garaget och lyssnar på fågelkvitter utanför. För en kvart sedan vaknade jag kallsvettig och kunde knappt skilja på dröm och verklighet. Enda anledningen till att jag är vaken nu är att jag fick ett SMS, och den bekanta tonen av meddelande drog mig ur sömnens värld och mot verkligheten.

Jag skulle kunna somna om ifall jag la mig ner och drog täcket över öronen ifall jag ville. För en gångs skull vill jag inte, utan jag fick en del att fundera på. Om stigar som korsas och om vägar som möts. Om människor som snubblar in i ens liv för att senare dansa ur det. Drömmar är ofta ett virrvarr utan vidare sammanhängning, och visst, så var det även denna gång men jag blev lämnad med en frågeställning som jag varken kan eller vill skaka av mig – det handlar om något så grundläggande om att handla rätt eller fel.

Som de flesta människor så siktar jag på att handla rätt. Ibland blir sinnet fördunklat av diverse faktorer och det är inte alldeles enkelt att veta vad som var rätt eller fel förrän efteråt. Personliga intressen, eller andras intressen, kommer ibland ivägen för det rätta. Jag vet ännu inte om jag handlade rätt eller fel eftersom jag fortfarande analyserar situationen, och kommer att göra så ett bra tag till. Dock fick jag en frågeställning att ta hänsyn till under nattens timmar. Min verklighet blev utmanad av drömmarnas värld och jag känner mig glad. Saker som ifrågasätter mitt handlande eller mina värderingar är viktigt för mig eftersom det tvingar mig att ifrågasätta mina ståndpunkter och tankar.

Jag funderar på om jag borde informera berörd part, eller om jag ska hålla det för mig själv. När verkligheten kommer ikapp så var det trots allt en dröm och inget som faktiskt inträffat, även om det lämnar avtryck. Dilemma.