Gamla gardet

Klockan 18.00 skulle det gamla gardet från Klubbgärdet träffas på Pizzeria Viking. Av någon anledning kände jag mig lite nervös när jag gick mellan höghusen på Zon och funderade på hur kvällen skulle yttra sig. Vid ett kort tillfälle funderade jag nästan på att vända om och ta en lugn kväll, vilket jag är oerhört glad att jag inte gjorde!

När jag öppnade dörren till pizzerian får jag direkt se massa bekanta ansikten. Jag visste inte exakt vilka som skulle vara med, men det skulle visa sig att jag kände allihopa på den tiden som jag bodde i Piteå. Känslan av att åtta leende personer, varav vissa jag inte sett sen studenten, tittar på en är rätt överväldigande. En känsla av att vara hemmavid landade hos mig och jag visste direkt att jag inte skulle ångra den här kvällen. Ganska omgående så gick vi över till bastulokalen, som ligger på 16:e våningen i det nybyggda huset som i folkmun kallas för snusdosan.

Henke, Andersson, Erik, Mange, Bella, Aronstart, Dimman och Tommy

Piteå sett snett uppifrån. Ungefär.

Utsikt över hamnen.

Jag tänker inte försöka ge mig på att berätta om allt som sades, catching up, svamlet, skratten eller något annat som hände. Det var för härligt för att kunna ge gårdagen en rättvis beskrivning i text, och en påminnelse om varför jag gillar Pite. Gårdagen var en klockren fullträff, jävlat säkert etta. Piteå har återigen överträffat mina förväntningar och levererat en av de finaste kvällarna sedan jag vände norröver.