Mot sommaren!

Sommaren närmar sig med stormsteg och för varje timme som går så förlorar snön mer och mer terräng till förmån för barmark med skog, gräs och växter. Dock kämpar snön sig fast med näbbar och klor, men den får nog se sig besegrad snart. Förra veckan var första dagen som vi hade över 20 grader utomhus och det gick knappt att ha kläder på sig.

Farsan och Robban flexar musklerna

Notera även den lite rangliga midsommarstången i bakgrunden… Jag förstår inte riktigt hur den kunde klara sig från årets majbrasa. Då och då under vintern har jag tänkt att plocka ner den och lägga den i majbrase-högen, men så kom då Valborgsmässoafton och midsommarstången klarade sig på något dunkelt vis. Nåja, den går väl att återanvända i år eller så får den stå kvar till nästa valborgsmässoafton då den definitivt kommer att möta sitt öde.

Det har vart lite snålt med uppdateringar, men det beror på att ja… äh, skit samma vad det beror på, jag tänker inte ursäkta mig med dåliga uppdateringar. När allt kommer omkring så skriver jag när jag känner för det och för min egna skull. Känns som att man ska be om ursäkt för allt nuförtiden, alltid är det någon rackare som tar illa upp av vad man gör, eller vad man inte gör för den delen. Ursäkter vattnas ut tills de tappar sin innebörd och jag tänker inte bidra till ursäkts-inflationen.

De senaste dagarna har jag krattat en hel del. Ni som vart i Örnvik förstår att det är en del att kratta, men det måste göras nu när sommaren är på intågande. Kratta, räfsa, kratta och bränn. Fjolårets gräs brinner väldigt bra, och det kanske var ett misstag att släppa ut Leo före jag var klar med det. Han verkar totalt orädd för elden och vid ett antal gånger har jag fått fösa undan honom när han kommit lite väl nära eldsvådan.

Trög katt på behörigt avstånd

På torsdag åker jag ner till Pite igen och tänkte vara där över helgen, samt en bit in i nästa vecka. Jag har pratat med lite gamla vänner och det verkar bli bastu i Snusdosan (som huset kallas i folkmun) på lördag. Fredagen är ännu lite oklar, men jag tänkte försöka mig på en krogrunda och beta av Kalles, O´Learys och kanske något mer ställe. Gör mig sällskap, vetja!