Perspektiv

När allt kommer omkring så handlar det mesta i livet om perspektiv. Om hur vi medvetet – eller omedvetet – väljer att se på saker, och i vilket ljus som detta saker ses i. Där andra ser en gyllene vagn kan en annan se en rostig bil, vilket förvisso stämmer in på bilen som jag kör.

Att köra bil i Arjeplog under rusningstrafik är ungefär som att åka skateboard längs gågatan i Pite när midnattssolen står som högst – dvs, helt jävla öde. Ungefär en gång per månad måste man kanske tänka på högerregeln, men i övrigt så är det bara köra och svänga.

Jag skulle absolut inte kalla Piteås trafikrusning som Göteborgs, det är inte det jag säger. Det jag säger är att man kan jämföra skillnaden mellan Piteå och Arjeplog som Piteå och Göteborg. Jäklar vad förvirrad jag var vid lunchtid – trafikljus, tvåfiligt, övergångsställen och rondeller! Totalt kaos!

Men, det handlar som vanligt om perspektiv.

Och jag körde inte på något/någon.