Förbannad och stridslysten

Jaha, då röstades Artikel 11 och Artikel 13 igenom i Europaparlamentet. Som vanligt så är medelsvennen alldeles för obrydd om utvecklingen och väljer att hålla käften så länge de kan posta sina bilder på katter, barn eller maträtter. Att friheten inskränks är inte alls lika viktigt eftersom de inte märker av det i sin absoluta närhet – ännu. Men snart blir det ändring på det och vindarna kommer säkert att vända, ungefär som den gjorde med invandringspolitiken. Och jag kommer väl att säga ”Vad var det jag sa, varför engagerade du dig inte?” trots att jag redan vet svaret – det är så jävla mycket enklare att stå vid sidan om och hålla tyst, och man orkar inte engagera sig. Det säger dock en del om ryggrad och ideal.

Och ja. Jag är förbannad. Jag är förbannad över att folk inte tar sig tiden att sätta sig in i politiska beslut som kommer påverka deras vardag. Internet används av så gott som varenda människa i Sverige och har hittills vart ett verktyg för fritt utbytande av information och tankar. Vad kommer Artikel 11 och 13 att innebära i praktiken? Sidor som Reddit och Wikipedia kommer inte att fungera på samma sätt på grund av länkskatten och det blir omöjligt att streama TV- och Dataspel. Allt – och då menar jag jävlat allt – som du laddar upp kommer att passera ett filter för att avgöra om det är upphovsrättsskyddat. Även om det är dina semesterbilder eller ett ljudklipp som du har skapat så kommer dessa att passera filter för att avgöra om du har rätt att ladda upp det eller ej. Glöm meme´s, GIF´ar kanske hamnar här med.

Kommer jag att kunna länka till nyhetskällor? Kanske, det är lite oklart. Stora bloggar som Corncopia? har redan börjat med raderingen av länkar eftersom den här lagen gäller TJUGO ÅR RETROAKTIVT! Man ska alltså gå igenom tjugo år gamla poster och radera länkar. Hör ni själva hur efterblivet det är?

Det är dags att sätta ner foten rejält. EU är inte längre en union, det är ett överstatligt monster som jag påpekat tidigare. Beslut som ska fattas på nationell nivå skickas till den här förbannade unionen som vi dessutom är nettobetalare till (jag har skrivit om detta tidigare) och går massa miljarder minus varje år, även när vi tillgodoräknat oss de bidrag som vi erhåller.

Mina tre starkaste argument för att gå ur EU:

  • Miljardförlust varje år för Sverige
  • Bättre kontroll på gränserna
  • Rätten över att helt bestämma själv vilka lagar som ska gälla

Sju av åtta riksdagspartier är positiva till ett fortsatt medlemskap. Ett parti kräver inget utträde, utan vill ha en folkomröstning om ett fortsatt medlemskap. Det partiet heter Sverigedemokraterna.

Kom ihåg det den 9:e september.