Konsten att göra fel

Det jag gillar mest med livet är de oförutsedda händelserna som man varken kan planera för eller värja sig mot, samt de val som man ställs inför vid olika tidpunkter och vid olika situationer. Anledningen till detta är att det sätter människor på prov. Missförstå mig rätt, det var inget vägskäl där jag kunde hamna i himlen eller helvetet, men ändock ett val. Men, det var ett prov och jag valde uppenbarligen fel.

Jag hade två alternativ där det ena var att hålla käften och det andra var att öppna en dörr som var stängd. De som känner mig vet hur svårt jag har att hålla käften när jag har något jag vill säga, och kanske är det därför jag har en blogg där jag spottar ur mig tankar, idéer och händelser. Egentligen är det rätt konstigt att man pratar om stängda dörrar. Dörrar är ju rätt lätta att öppna, det är hela idén med dem. Vissa dörrar är även försedda med lås, och min tanke var att vrida om nyckeln i låset och smälta ner den. Jag trodde att mitt budskap var klart och tydligt, men det är problemet med budskap och perspektiv – det är inte alltid helt lätt att säkerställa att budskapet går fram.

I framtiden vet jag vad jag ska göra om jag hamnar i en sådan situation igen – jag ska hålla käften, för alla inblandades skull.