Korset och månen

För ett par dagar sedan blev det uppståndelse över några träkors som var uppsatta på kommunal mark i Jönköpingstrakten. Jag är ingen förespråkare för någon religion men det blir så pinsamt att läsa om händelsen på SVT. Det som får det att koka inom mig är att reportern ställer frågan ”Insåg ni att det kunde provocera?

Skulle de någonsin ställa en liknande fråga om exempelvis böneutrop? I vilket fall som helst så har en privatperson laddat upp detta på Facebook. Detta är böneutropet i Växjö. Dessvärre måste man vara inloggad Facebook-användare för att kunna se (eller höra) klippet.

Henrik Larsson har dock en poäng – hur fan kan man fråga om ett träkors, som inte lever om det minsta, upplevs som provocerande i ett kristet land när man tillåter böneutrop som når varenda en inom höravstånd?

Det pågår ingen islamering av Sverige…” säger fortfarande en del. Alltså vad fan…