Moa Wallin och Alex Schulman

Jag brukar ofta kritisera systemmedia för diverse artiklar, men jag läser de ändå. Detta för att jag ändå vill höra vad de har att säga. Hur ska jag annars kunna avfärda något som jag inte ens läst? Jag läser även tidningar som befinner sig på höger- och vänsterkanten eftersom jag annars inte får ett brett spektra på hur människor ser på samhället. Exempel på tidningar som jag läser är ETC, Fria Tider, Proletären och Nyheter Idag. Brett spektra, som sagt.

Däremot är jag inte främmande för att då och då länka till systemmedia när jag tycker att de uppmärksammar saker som jag gillar eller håller med om, och här kommer ett exempel. 15-åriga Gustav som patrullerar från sin moped i Vallentuna och Täby. Fatta vilket civilkurage han har! Det är inte alls ovanligt att ungdomar i hans ålder bär vapen och sysslar med grova våldsbrott, och risken att själv bli utsatt bör vara överhängande, framförallt efter ett sådant reportage.

Det hindrar dock inte Moa Wallin för att kora honom till Sveriges töntigaste person. Moa Wallin är inte vem som helst, utan hon är Sveriges Radios sociala medieredaktör. I rollen som detta är hon även en nätmobbare mot en 15-åring som gör sitt bästa för att skapa ett samhälle med ordning och reda – något som våra politiker och medieföretag har gjort sitt bästa för att bryta ner. Och lyckats, i stor utsträckning. Min avsky gentemot Moa Wallin vet inga gränser, och jag hoppas att hon blir av med jobbet. Att representera Sveriges Radio bör vara ett uppdrag som man ska vara stolt över, och har man titeln Sociala medier-redaktör bör man tänka sig för en och två gånger om hur man uttrycket sig i just sociala medier.

Att Alex Schulman, Sveriges mest överskattade krönikör, gillar hennes inlägg är förvisso inget som förvånar mig eller ens upprör. Det är åratal sedan jag slutade ta honom på allvar, och ännu längre sedan som jag betraktade honom som vettig. Frågan är om jag någonsin gjort det. Alex Schulman största megafon är dock, ironiskt nog, Expressen. Samma tidning som publicerade artikeln. Så tja, Expressen fick ett plus i inlägget men får samtidigt två minus på grund av Schulman.

Skäms Wallin och Schulman. Skäms tamejfan!